Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Leif GW Perssons rödvin gör succé

Publicerad: 9 juli 2018, 14:09

Vissa kändisars namn lockar mer än andras.


Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Kändisvinerna på Systembolaget har de senaste åren vuxit som svamp efter en regnig sommar. Per Morberg, Kent, Tina Nordström och Ernst Kirchsteiger är bara några av de välkända svenskar som satt namn och nuna på olika vinsorter.

Den senaste i raden av kändisviner kommer från kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson som lanserade sitt "GW:s röda" för en dryg månad sedan. Samarbetet annonserades efter det att Leif GW Persson efter en lång tid på SVT lämnat kanalen för TV4, och därmed öppnat upp sig för kommersiella samarbeten.

Och det verkar som att publiken varken kan få nog av GW i rutan eller glaset. Under juni har Systembolaget sålt 10 315 liter av GW:s röda, omkring 4 000 liter mer än Ernst Kirchsteiger som placerar sig två på kändisvinslistan. Försäljningsnivåerna har inneburit att vinet just nu är slut på Systembolagets hyllor.

– Detta är en extremt lyckad start. Vi hade kalkylerat att det skulle räcka i två till tre månader men det visar bara på att Leif GW:s varumärke är oerhört uppskattat och att vinet också håller vad det lovar, säger Christer Tegnér, vd och ägare av Tegnér Spirits and Wine som producerar vinet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.