Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lennart Ekdal

Publicerad: 12 december 2007, 16:32

Lennart Ekdal, vars son – Brommapojkarnas Albin Ekdal – uppges vara klar för Juventus.


Albin och Lennart Ekdal.

På Expressens förstasida i dag (onsdag) står det ”TV4-stjärnans son till Juventus” följt av sportbilagans rubrik ”Albin Ekdal, 18, klar för Juventus”. För Albin Ekdals far – Lennart Ekdal – har dagen varit hektisk.

– Det mesta stämmer, utom det viktigaste: rubriken. Det är alltså inte helt klart.

Många som ringt?
– Hur många som helst. Från tjugo över fem i morse fram tills nu (onsdag eftermiddag). Det är rätt komiskt, jag har ju program i kväll och en massa att förebereda inför det, så tajmingen var inget vidare.

Vad har du sagt till alla journalister som hört av sig?
– Samma som till dig. Att det är trevligt, men att det tyvärr inte är klart och att vi därför inte kan prata fullt ut om det.

Vad är din roll i en eventuell övergång?
– Rollen som pappa – med rätt speciella förutsättningar, ur alla möjliga aspekter. Att ha ett journalistiskt perspektiv är inte så tokigt. Att ha argumentationsvana och förmåga att se kritiskt på saker är skönt för både mig och Albin.

Vad händer härnäst?
– Vi får se. Vi hoppas på det bästa. Juventus är lite av en ny klubb nu, det gamla har rensats ut och det har tillkommit ett modernt tänkande. De är oerhört bra att ha att göra med.

Hur stort vore det för familjen Ekdal om övergången blir verklighet?
–Stort, naturligtvis. Rätt overkligt faktiskt. Vi är en fotbollsfamilj, Albin har två brorsor som spelar och jag och min fru är mycket intresserade. Och sedan är det inte vilken klubb som helst heller.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.