Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lili Assefa: Då trodde jag att karriären var över

Publicerad: 19 juli 2017, 07:38

I dagens avsnitt av "I hängmattan med Resumé" berättar pr-drottningen Lili Assefa hur hennes första försök att starta bolag som 23-åring ledde till att hon fick sparken.


Ämnen i artikeln:

SpotifyI hängmattan med ResuméLili AssefaBeppo Ljudproduktion

Pr-drottningen och entreprenören Lili Assefa är gäst i Resumés poddserie "I hängmattan med Resumé". Här berättar hon sin historia som tog henne via musikbranschen till att i dag representera företrädare i näringslivet, artistvärlden och tv-industrin.

I podden berättar Lili Assefa om hur hon som 23-åring ville starta ett eget varumärke under Diesel Publishing tillsammans med en kollega, men i stället blev offrad och fick sparken när ägarna fick reda på planerna. I stället började hon jobba på sin systers café och trodde att hon aldrig skulle få jobb i musikbranschen igen.

– Jag tog detta oerhört hårt, jag kände mig orättvist behandlad. Varför fick jag all skit? Jag var illojal och den andra fick vara kvar o slippa tappa ansiktet inför alla. Just den känslan att känna sig orättvist behandlad är något jag än idag har sjukt svårt för, men också min drivkraft. När jag känner mig som underdog då blir jag också som bäst. Jag trodde att min karriär inom skivindustrin var över. Ett sådant mäktigt bolag hatade mig ingen kommer vilja anställa mig

Som ny i branschen fick hon uppdraget att sköta medierelationerna med den omsusade stjärnan Leila K, hennes första krishanteringsuppdrag. I podden berättar Lili Assefa om beslutet att låta Anton Ewald berätta öppet i en intervju med TV4 efter att han åkte fast för kokain.Hon är också starkt kritisk till dagens medierapportering.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent är Andreas Rågsjö Thorell. Ansvarig utgivare är Johan Såthe.

På Soundcloud kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" på iTunes.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.