Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lisa Söderberg lämnar SR

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Lisa Söderberg, 59, har sagt upp sig från jobbet som vd för Sveriges Radio. Den 30 september 2003 ämnar Söderberg, efter vad resumé erfar, att gå i pension. Nu vidtar arbetet med att hitta en ny vd.


Lisa Söderberg har arbetat på Sveriges Radio sedan 1968. Under 70- och 80-talet var hon reporter och arbetsledare på samhälls- och Ekoredaktionerna. 1993 var hon med om att omvandla den gamla melodiradion till dagens ungdomsprofilerade P3, därefter var hon chef för Ekot fram till utnämningen till direktör 1996.- Det är väldigt tråkigt att Lisa Söderberg slutar. Men jag har samtidigt förståelse för att hon vill göra något annat i livet, efter många år i ledande ställning, säger SR:s styrelseordförande Karin Johansson i ett pressmeddelande.Sveriges Radios styrelse sitter idag, måndag, i möte och har inte kunnat nås för vidare kommentarer. Då styrelsen valt att fira av Lisa Söderberg i anslutning till mötet har inte heller hon kunnat nås.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.