Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Liv Sandberg lämnar Starcom efter 20 år – går till Facebook

Publicerad: 29 maj 2018, 11:13

Foto: Andreas Elgstrand

Lämnar rollen som vd på Starcom och blir istället byråchef på Facebook. "Facebook är ett fantastiskt bolag som man är nyfiken på att lära känna inifrån", säger Liv Sandberg till Resumé.

Ämnen i artikeln:

StarcomFacebook

AH

Alex Hartelius


Få människor är kvar på ett och samma bolag under en så pass lång tid som 20 år. Och få har haft så många olika roller under åren som Liv Sandberg. Nu lämnar hon vd-positionen för nästa kapitel som kommer skrivas som byråchef för Facebook.

– Jag har fått en fantastisk möjlighet i en jättespännande roll på Facebook. Det var lite för lockande att tacka nej till och känns roligt att ansluta till ett av världens mest spännande bolag. Jag har varit en del av Starcom i så många år och kände att det var dags för nästa kapitel i min karriär, säger Liv Sandberg till Resumé.

Nästan halva sitt liv har Liv Sandberg varit Starcom trogen och haft roller som junior projektledare, rådgivare, printchef, teamleader, vice vd – och nu senast som vd. I en tidigare intervju har hon beskrivit Starcom som sin bebis.

– Det kanske låter lite klyshigt, men Starcom är min baby. Det handlar ju om kärlek och passion. Jag är så otroligt tacksam över att ha fått växa upp här, och nu månar jag om att babyn ska fortsätta utvecklas och må bra, sa hon till Resumé då.

Betyder rollbytet att bebisen inte mår bra?
– Jo, och det är därför det känns bra att lämna just nu, för Starcom mår fantastiskt bra: med toppkondition och ett bra team med bra människor i alla led. Framför allt i den ledningsgrupp jag jobbat med de senaste åren, där fantastiska personer har spännande planer inför framtiden. För mig känns det som en bra timing eftersom det finns ett så starkt team på plats.

Hur känns det att lämna en arbetsplats efter så många år?
– Starcom har ju varit min familj de senaste 20 åren och jag är fantastiskt glad för möjligheterna jag fått i bolaget, med fantastiska medarbetare och kunder, vilket jag kommer sakna. Men det var läge för nästa kapitel i mitt liv.

Göran af Klercker, vd för Publicis Media, kommer vara tf vd från och med augusti, tills en ny vd är på plats. Vem som tar över permanent är inte klart men rekryteringsprocessen har påbörjats.

– Liv är en underbar person och en mycket uppskattad ledare så det är jättetråkigt både på ett personligt plan och för bolaget. Rekryteringen för att hitta en ersättare pågår och under tiden har vi ett urstarkt ledarteam på plats som driver den dagliga verksamheten framåt och deras största fokus är även att fortsättningsvis leverera strategier i toppklass med lösningar som inte bara når ut utan även in, säger Göran af Klercker i en kommentar.

Liv Sandbergs nya kapitel inleds som ny byråchef på Facebook med start 10 augusti.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev