Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ljusning för MTV

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Produktionsbolaget MTV har det fortfarande tufft Förlusten efter finansnetto landar på -35,8 miljoner kronor. Men det är på väg att vända. Under tredjekvartalet lyckas MTV visa upp en rörelsevinst före avskrivningar på 1,7 miljoner kronor.


.Produktionsbolagen har dragits med i annonsraset. När tv-kanalerna har haft svårt att locka annonsörer har de fått mindre pengar att satsa på nyproducerade tv-program. Men MTV skriver i sin delårsrapport att det nu föreligger en vändning för tv-annonskonjunkturen.Redan under tredje kvartalet har efterfrågan på produktioner dessutom ökat. Detta syns också i räkenskaperna. Omsättningen i tredje kvartalet i år är 13 miljoner högre än samma period förra året, dessutom har  förlusterna krympt.Den senaste veckan har MTV också kammat hem nya produktioner värda 35 miljoner kronor. Största beställaren är TV3 som beställt ett underhållningsprogram för samtliga skandinaviska kanaler.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.