Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

LO riskerar att kasta pengarna i sjön

Publicerad: 11 oktober 2011, 06:55

LO ska satsa 150 miljoner kronor på i ett ”möjlighetskapitalbolag” där ”duktiga entreprenörer ska driva samhällsdebatten åt vänster”. Risk för ett gigantiskt mediefiasko, menar Hans Larsson, chefredaktör för Dagens Arbete och ordförande för Sveriges Tidskrifter.


Hans Larsson. Foto: Resumé.

Resume.se rapporterade härom veckan om att LO ska satsa 150 miljoner på nya mediesatsningar. Pengarna ska gå till ”duktiga entreprenörer” som kan föra samhällsdebatten åt vänster.

Förslaget får nu skarp kritik från Hans Larsson, chefredaktör för Dagens Arbete och ordförande för Sveriges Tidskrifter. På Expressen Debatt skriver han i dag att ”LO riskerar att kasta ytterligare 150 av medlemmarnas miljoner i sjön”.
– Det är medlemmarnas pengar det handlar om och hanteras de så här lättvindigt så finns det all anledning säga ifrån, säger han till Resume.se.

Hans Larsson vill istället se en ökad satsning på fackförbundspressen genom vilken man, enligt honom, kan åstadkomma ”långt fler och större förändringar än genom propaganda”.
– Jag är noga på att skilja mellan journalistik och propaganda, här väljer LO att satsa på det senare. Man väljer att lägga pengarna på en större megafon. Jag tror att det är fel väg att gå.

Han fortsätter:
– LO har 1,5 miljoner medlemmar. Skulle man istället lägga tio kronor per medlem på fackförbundspressen per år så skulle de här pengarna räcka i tio år.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.