Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Lotta Lundgren till Åkestam Holst

Publicerad: 8 November 2007, 11:52

Lotta Lundgren, en av landets mest belönade copywriters, lämnar Go Garbergs. I augusti börjar hon på Åkestam Holst.


- Jag har varit på Garbergs i exakt åtta år. Jag älskar Garbergs men att bli så trygg som jag är här har sina baksidor. Det är lätt att stelna i sin form och börja upprepa sig. Att kunna skifta mellan olika sammanhang är det lilla privilegium man har som anställd och det vore dumt att inte utnyttja det, säger Lotta Lundgren.

Blott 34 år gammal och utan formell copy-utbildning, är hon redan en av landets mest belönade kreatörer. För några år sedan vann hon guld i Cannes för Södra. I år sitter hon också med i Direct-juryn i Cannes Lions. För Södra har hon också vunnit två guldägg. Dessutom finns det många silverägg i bagaget för flera andra kunder. - Lotta är en av landets bästa copywriters och dessutom en stark personlighet. Vi försöker ju bygga en byrå som står för både excellent reklam och bra mänskliga värderingar. Lotta kommer vara en tillgång i båda fallen, säger Göran Åkestam.

-Jag känner mig utvald och smickrad över att få börja på Åkestam Holst. Jag träffade en del av dem i Cannes förra sommaren och de gjorde verkligen intryck på mig. Det är inte så ofta man möter vilt främmande människor som man omedelbart skulle vilja jobba med. Min första tanke var att så många åkestammare som möjligt skulle luras över till Garbergs. Nu blev det den här lösningen istället, säger Lotta Lundgren.

Kortfakta Lotta Lundgren:Aktuell som: Ny copywriter på Åkestam Holst. Svensk representant i Direct-juryn i Cannes Lions. Ålder: 34 årFamilj: SamboUtbildning: Saknar formell copy-utbildning men "drillad av de bästa på Forsman & Bodenfors". Har själv undervisat både på Berghs, Beckmans, Forsbergs, IHM och Göteborgs Universitet.Karriär: Forsman & Bodenfors, Propaganda och Go Garbergs. Intressen. Skräck och spöken, musik, litteratur, film och folk.

Pia Grahn


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.