Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lotta Mellgren

Publicerad: 29 januari 2009, 07:37

Lotta Mellgren, 30+, cd och ad, Ester. Förra året satt syrran i dr-juryn, nu tar Lotta plats i årets printjury.


Ämnen i artikeln:

EsterMånadens Print

Lotta Mellgren. Foto: Resumé

Hur många år har du varit i branschen?
– Började som ateljéslav för över 15 år sedan.

Vilka kunder jobbar du med?
– Just nu Lafa, Unionen och Bokförlaget Forum.

Vilken är din drömkund?
– Dansskotillverkare eller Ikea.

Varför är en dansskotillverkare en drömkund?
– Min högsta dröm är att vara med i Let’s Dance, och om jag inte jobbade med reklam skulle jag nog vara tävlingsdansare. Dansskor med rätt marknadsföring tror jag dessutom skulle sälja riktigt bra i dessa tider.

Stoltaste ögonblick hittills i karriären?
– Att jag varit med och startat och byggt upp Ester känns väldigt bra, särskilt bra känns det också när vi hamnade på en silverplats i Årets bästa byrå 2008! Att gå upp på scenen och ta emot fina priser är förstås alltid stort, och extra stolt är jag över att vi på lilla Ester lyckades knipa ett guldägg före stora Forsman & Bodenfors förra året.

Bäst reklam just nu förutom byråns egna?

– Just nu är reklamen i Sverige verkligen inte särskilt spännande. Ser fram emot lågkonjunkturens mer kreativa lösningar. Men jag beundrar McDonalds som fått till mycket bra print och häromdagen såg en jag en reklamfilm för Expressens deckare som hade ett riktigt bra slut. Annars inspireras jag mycket av reklamen utanför Sveriges gränser och när det gäller print gillar jag kampanjen för Penguin Books av Saatchi & Saatchi Malaysia otroligt mycket, även om den inte är helt färsk.

Varifrån kommer byrånamnet Ester?
– Ester är ett släktnamn och alla i min släkt som hette Ester hade en artistisk ådra. Till exempel har vi Ester Sahlin som var en Sveriges mest kända skådespelerskor och älskarinna till Ivar Arosenius när det begav sig i början av 1900-talet. Ester tyckte vi dessutom var ett bra byrånamn och lätt att komma ihåg. Betyder stjärna på persiska.

Hur är det att jobba med sin syrra?
– Enormt krävande och fantastiskt roligt! Vi är alltid grymt ärliga mot varandra och är sjukt petiga. Tror det gagnar våra jobb på ett bra sätt.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

EsterMånadens Print

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.