tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lotteriinspektionen byter namn och logotyp

Publicerad: 12 december 2018, 14:40

I samband med att svenska spelmarknaden övergår till ett licenssystem byter Lotteriinspektionen namn till Spelinspektionen.

Ämnen i artikeln:

SpelinspektionenLotteriinspektionenFamiljenPangea

Den första januari övergår den svenska spelmarknaden från att vara ett monopol till att välkomna alla spelbolag som uppfuyller kraven för att verka på den svenska spelmarknaden. Detta innebär att internationella spelbolag, som hitills saknat tillstånd i Sverige, nu kan få licens för internetspel och därmed konkurerra på samma villkor som den inhemska spelbolagen.

Den statliga myndigheten Lotteriinspektionen är ansvarig för att utföra licenser och utöva tillsyn. I och med förändringen byter de namn till Spelinspektionen och får en ny grafisk profil, utformad av kommunikationsbyrån Familjen Pangea.

– Spelinspektionens nya logotyp ska vara väl synlig hos spelbolag med licens, som en symbol för att de är godkända av myndigheten och därmed skyldiga att ta ansvar genom att skydda kunderna från överdrivet spelande. Vi vill ha en logotyp som är enkel och modern samtidigt som den kommunicerar det ansvar som präglar statlig tillsynsverksamhet. Spelinspektionen ska vara i samtiden men särskilja sig från de kommersiella aktörernas grafiska stil, säger Lotteriinspektionens kommunikationschef Anders Sims, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev