Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lundberg kan snuva Oldsberg på "Här är ditt liv"

Publicerad: 4 januari 2008, 08:04

SVT är på väg att damma av den gamla klassiska intervjuserien ”Här är ditt liv”. Ingvar Oldsberg vill bli programledare – men manegen är krattad för Anne Lundberg. – Hon är redo för uppgiften, folkkär och en duktig journalist, säger SVT Syds programchef Emma Kronqvist till Aftonbladet.


Anne Lundberg, aktuell för "Här är ditt liv" - liksom Ingvar Oldsberg.

I en intervju i Sydsvenskan förra veckan berättade Ingvar Oldsberg  om sina planer att väcka liv i Lasse Holmqvists tittarsuccé från 1980-talet. Oldsberg lämnat ett förslag till cheferna på SVT att han ska få leda programmet och ett möte med SVT Göteborgs programchef Sergei Muchin är inbokat i februari.

– ”Här är ditt liv” är en programform som tilltalar mig. Överraskningsmomenten, växlingen mellan allvar och lättsamhet och direktsändningen, som jag är van vid från sportredaktionen, passar mig bra, sa    Ingvar Oldsberg till Sydsvenskan.

Men på SVT Syd finns redan långt gångna planer på en pånyttfödelse av programmet – men då med Antikrundans stjärna Anne Lundberg som programledare, skriver Aftonbladet i dag.

Programchefen där, Emma Kronqvist, säger att hon länge har planerat att göra programmet och att Anne Lundberg är som klippt och skuren för att leda showen.

Anne Lundberg, som var SVT:s julvärd på julafton, skulle gärna leda ”Här är ditt liv” om pånyttfödelsen blir verklighet.

– Det vore ju naturligtvis helt fantastiskt, säger hon till Aftonbladet.

Vem som vinner SVT:s interna kamp återstår att se.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.