lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lundgren: Det blir inga paparazzibilder

Publicerad: 15 januari 2008, 11:42

Roger Lundgren, redaktör för Queen, säger att svensk Damtidning inte behöver oroa sig. – Vi ska inte ge oss in på det de gör. Jag har all respekt för dem men vi ska mer vara ett livsstilsmagasin för kvinnor, säger han till Resume.se.


Roger Lundgren. Foto: Karin Törnblom

Mer specifikt handlar det om kvinnor över 30 som är målgruppen för nya Queen, som med start ”under våren” ska komma ut med fyra nummer per år.

Svensk Damtidnings chefredaktör Karin Lennmor har varnat för att det kan bli ”hopplöst svårt med aktualitet” när man gör ett kungamagasin som utkommer var tredje månad.
Men enligt Roger Lundgren ska aktualitet inte vara någon kärna i produkten.

– Jag har all respekt för dem och deras kunskap och drivkraft. Men vi ska mer vara ett livsstilsmagasin för kvinnor. Vi ska bland annat skriva om mode, resor och historia, säger han.

Perspektivet kommer inte bara att vara svenskt. Roger Lundgren, som skrivit boken ”Sibylla: en biografi”, ska utnyttja sitt europeiska kontaktnät för att ge läsarna intervjuer med europeiska kungligheter.

– Det blir i hög grad ett europeiskt perspektiv.

Varför kommer den just nu?
– Jag vet vad du fiskar efter. Men det har inget med några bröllopsplaner att göra. Tiden var mogen nu. Och vad vet vi om det blir något bröllop eller inte? Kungahuset är alltid populärt och aktuellt att skriva om.

Vilken nivå lägger ni er på? Blir det paparazzibilder?

– Det blir inga paparazzibilder. Det ska vara snyggt och seriöst.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev