Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Main Station lanserar ny nativeplattform

Publicerad: 10 juni 2019, 08:33

Jonas Nilsson, Victoria Lagercrantz och Joakim Arhammar startade Main Station i slutet av maj.

Nyligen startade Bonniertrion Jonas Nilsson, Victoria Lagercrantz och Joakim Arhammar contentbyrån Main Station. Nu lanserar man en ny nativeplattform och aviserar att man blivit contentpartner till Squid.


Jonas Nilsson, Victoria Lagercrantz och Joakim Arhammar har alla en bakgrund från ledande positioner på Bonnier Brand Studio. Jonas Nilsson har även varit med och grundat contentbyråerna OTW och Wasp Communication.

För tre veckor sedan lanserade de sin nya contentbyrå Main Station. Nu släpper man plattformen C News, en plattform som ska erbjuda både nativeprodukter och distributionslösningar. En del av distributionen kommer ske via ett nytt avtal med Sunt, ett bolag som erbjuder distribution på ett 150-tal svenska sajter.

Initialt kommer C News att erbjuda sex typer av nativeprodukter, från vanliga nativeartiklar till video och opinionsinlägg.

Utöver det har Main Station även knutit ett strategiskt contentavtal med Omniutmanaren Squid.

– Squid har en fantastisk produkt som växer sig allt starkare på den europeiska marknaden och i världen. Vi ska först och främst hjälpa Squid med nativeproduktion på samtliga marknader men kan samtidigt erbjuda C News kunder en unik räckvidd internationellt, säger Jonas Nilsson.

Samarbetet med Sunt kommer främst ske på den svenska marknaden.

– Vi har öppnat ett helt nytt kapitel för native advertising i Sverige genom att möjliggöra en skalbar, effektiv distribution av nativeartiklar på många premium-sajter samtidigt. Och vi vet att kombinationen av högkvalitativt innehåll med effektiv distribution ger bäst utväxling för alla i ekosystemet – från annonsören till publicisten och deras besökare, säger Alexander Sattelmaier vd och grundare av SUNT.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.