Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Maja Aase lämnar Journalisten

Publicerad: 16 april 2008, 12:25

Maja Aase chefredaktör för Journalistförbundets tidning Journalisten har sagt upp sig. Detta efter en lång tids sjukskrivning.


Maja Aase lämnar tidningen Journalisten. Foto: Arba Kokalari.

– Jag har som chefredaktör under ett par års tid bedrivit ett intensivt och nödvändigt förändringsarbete med Journalistens webb och papperstidning. Nu är redaktionen i full gång med omgörningen och det är dags för mig att gå vidare, säger Maja Aase till Journalistens webbsida.

Agneta Lindblom Hulthén, Journalistförbundets ordförande:
– Jag tycker att det är tråkigt att hon säger upp sig. Maja har satt igång ett förändringsarbete för tidningen och webben. Det är nu i full gång och jag hade gärna sett att hon slutfört det arbetet.

Under Maja Aases sjukskrivning har Kristian Alm hoppat in som ansvarig utgivare på tidningen. Han kommer nu att fortsätta med det under våren. Nu ska SJF:s styrelse, den lokala journalistklubben och tidningens personal utforma en kravprofil på efterträdaren. Sedan kommer chefredaktörstjänsten att annonseras ut.
– Vi följer alla regler runt rekryteringen. Det är viktigt att vi uppträder som vi vill att andra medieföretag ska sköta sina rekryteringar. Det är viktigt att alla som vill får chansen att söka.

Maja Aase kommer inte att behöva jobba för tidningen under sin uppsägningstid. Men hur lång den är vill inte Agneta Lindblom-Hulthén berätta.
– Det är ett avtal mellan henne och oss. Men jag har inget krav på att hon ska arbeta.

Läs även: Kris på Journalisten

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.