Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mäktig ökning för Fokus

Publicerad: 12 juni 2008, 08:53

Merparten av tidskrifterna backar i senaste Orvesto-mätningen. Men Fokus går mot strömmen – rejält. – Det här överträffar våra högt ställda mål, säger ansvarige utgivaren Martin Ahlquist om räckviddsökningen på 61 procent.


Fokus, som startade i december 2005, gick från 28 000 till 45 000 läsare i Orvesto-mätningen för januari-april.

– Det är självklart väldigt roligt. Vi har känt sedan förra mätningen att vi har haft medvind, både när det gäller prenumerationsingången och hur vi uppfattas. Ändå är det alltid lite nervöst i väntan på siffrorna, säger Martin Ahlquist.

Och det gick bättre än väntat.

– Vi har högt ställda mål, men det här överträffar det, säger Martin Ahlquist och fortsätter:

– Vi sa från början att det kommer att ta tid att sätta en ny nyhetstidning på marknaden. Det här är en arbetsetappseger. Vi har arbetat tålmodigt och det finns ingen ”quick fix”.

Vad beror den stora ökningen på?
– Det är en kombination av att vi vill förbättra tidningen hela tiden, man känner stolthet för den tidning vi gör. Samtidigt har jag stor respekt för vad marknadssidan har gjort med marknadsföringen, annonsförsäljningen och upplagearbetet.

Fokus ts-upplaga 2007 var 19 300 exemplar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.