Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Målet: över 2 miljoner tittare

Publicerad: 12 oktober 2010, 13:54

Klart för EM-kvaldrabbning – VM-finalisten Holland tar emot Sverige på Amsterdam Arena i kväll. – Jag hoppas på mer än två miljoner tittare, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef på TV4, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TV4

Zlatan Ibrahimovic. Foto. Rickard Kilström.

Det är en haussad match: EM-kvalmötet Holland-Sverige i kväll lär locka rejält med tittare – och TV4 tror på den bästa siffran för en blågul landskamp sedan EM 2008.

– Jag hoppas på mer än två miljoner tittare, det är en VM-finalist vi möter, säger Emir Osmanbegovic.

TV4 satsar hårt på matchen. Många i teamet har varit på plats i en vecka. Kanalen producerar i HD och har sänt direkt inifrån Amsterdam Arena sedan i måndags.

– Holländarna tycker att vi är lite galna som kör så hårt med bevakningen och pumpar inslag och nyheter och producerar i HD, som men det är kul att en kanal från ett så litet land som Sverige kan vara ledande, säger Emir Osmanbegovic.

TV4 kommer även att ha en specialkamera på Zlatan Ibrahimovic, det kan tittarna följa på Fotbollskanalen.se parallellt med tv-sändningen.

– Det ska blir riktigt spännande med "Zlatan-Cam". Vi tror på succé, säger Emir Osmanbegovic.

Jesper Hussfeldt och Pontus Kåmark kommenterar matchen. I studion finns programledaren Peter Jihde, Olof Lundh och experten Anders Andersson.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.