Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Malin Evrenos skiter i kändisar – hittar inspiration i nya intryck

Publicerad: 10 augusti 2022, 08:45

När delägaren Zeke Tastas efter nio år på River lämnade byrån var det Malin Evrenos som tog över som creative director. För Resumé berättar Malin Evrenos om hur hon hittar drivet och glädjen i arbetet.


Ämnen i artikeln:

RiverNyheter

Hur du ser till att få utrymme för glädje och kreativitet?
– Känns någonting kul – prioritera att få lägga tid på det. Skjut inte upp det tills du kan göra det ”på riktigt” eller du har ”mer tid” utan börja på något sätt, även om det är i liten skala.

– Jag älskar att hålla på med olika kreativa projekt, till exempel göra musik, fota, filma, arrangera fester och skriva. Jag prioriterar också att hänga med personer som inte håller mig tillbaka utan tvärtom peppar mig att kasta mig ut och ta mig lite vatten över huvudet hela tiden.

– Ofta har jag såklart alldeles för lite tid för allt jag vill göra. Oavsett brukar jag prioritera att träna, för det ger mig energi att vara kreativ och effektiv fast jag är stressad.

Den här texten publicerades först i Resumés magasin.

Du hittar den i nummer 04/2022, tillsammans med ett reportage om förtjänad lojalitet och mycket mer. Magasinet ingår i din prenumeration - och saknar du det går det att lösa här.

Var hittar du inspiration?
– Genom att hela tiden se till att få nya intryck. Sätta mig själv i nya sammanhang och få tillgång till andra perspektiv och idéer. Det kan vara allt från att resa till att gå in på någon jättekonstig sida på internet eller vad som helst. Ju fler saker jag har upplevt eller hört talas om, desto mer har jag att labba med när jag ska vara kreativ.

– Vänner och vänners vänner är oftast en stor källa till inspiration. Det finns så många runt om mig som gör feta saker, inom allt från musik till entreprenörskap, film, sport och mode. Att se andra hitta sin nisch och lyckas med något är oerhört inspirerande. Jag skiter i vad kändisar gör, men när en halvbekant lanserar sin nya grej, då är jag redo att lajka mer än hens mamma på varenda plattform!

Vilken typ av kommunikation inspirerar dig?
– Den som passerar obemärkt förbi konsumentens reklamfilter.

Skratt är ett bra sätt att förlösa spänningar. Vad och vem får dig att skratta 2022?
Melody Farshin – alla som inte har sett hennes föreställning ”Tre streck” på Stadsteatern måste se den när det blir nypremiär till hösten.

En alternativ spänningsutlösare är att gråta. Finns det någonting som du vet får dig att gråta?
– Preventivmedel …?

Malin Evrenos

Gör: Creative director på River.

Ålder: 34.

Familj: Sambo.

Uppvuxen: Tokyo.

Bor: Stockholm.

Medievanor: Instagram, DN, poddar, Avanza.

Främsta egenskap: Dedikerad.

Sämsta egenskap: Otålig.

Oanad talang: Var barndansare åt Michael Jackson när jag var liten. Hände inget freaky dock.

Bäst just nu: Att restriktionerna är cancelled.

Ämnen i artikeln:

RiverNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.