Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Malinda Damgaard designar för Alexandre Bonnet

Publicerad: 9 april 2015, 14:21

Malina Damgaards presentförpackning för Alexandre Bonnet.

För andra året i rad inleder champagnehuset Alexandre Bonnet ett samarbete med en svensk modeskapare. I år har modisten Malinda Damgaard designat en limiterad presentförpackning för champagnen.


Modisten Malinda Damgard har prisats för sina kreationer som burits av bland andra Kronprinsessan Victoria, Noomi Rapace och Lady Gaga.

I ett samarbete med Alexandre Bonnet har hon tagit fram en limiterad presentförpackning för Alexandre Bonnet Grand Réserve Brut och Alexandre Bonnet Pelle Rosé.

– Inspirationen till den här presentförpackningen har jag främst fått från modisten Rose Bertin som klädde den franska drottningen Marie Antoinette i de mest fantastiska huvudbonader. De kunde innehålla alltifrån stora skepp till rosetter, blommor och fjädrar. Champagnehuset Alexandre Bonnets marker användes redan under Marie Antoinettes tid för att odla druvorna till champagnen hon drack. I en modern tappning vill jag lyfta fram dåtid till nutid och till min värld där man inte behöver vara kunglig för att dricka champagne eller bära hatt utan kan göra det när man som helst behagar, säger Malinda Damgaard i ett pressmeddelande.

Champagnen kommer säljas på Systembolaget under våren.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.