Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Malmöbyrån Resultify skär ned

Publicerad: 7 Januari 2019, 14:16

Den digitala byrån Resultify med kontor i Malmö och Göteborg har varslat tre personer den senaste månaden till följd av arbetsbrist.


Ämnen i artikeln:

ResultifyReklamMalmö

Hur mår reklamstaden Malmö? Byråer som Sitrus har försvunnit från den lokala marknaden. Därtill har vi sett flera sammanslagningar det senaste året däribland de fem byråerna IQQ, Campfire Marketing, Pixelant, Ode Agency och Resultify gick samman hösten 2017 det sistnämnda namnet.

Bolagets vd Jesper Hovmand Fuglsang berättar att Resultify växt snabbt under 2018 och var som mest 50 anställda. Under årets sista månader minskade uppdragen vilket medförde att byrån tvingades varsla tre personer till följd av färre produktioner.

– Vår ekonomi är i bra balans, men vi måste som alla andra anpassa kostnaden och storleken i takt med uppdragen.

Vilka strukturförändringar ser ni på marknaden i Malmö som slår mot byråsidan?
Vi ser hur en större del av uppdragen hamnar inhouse när kunderna ser över kostnaderna. Arvodena ökar, men inhousetrenden är stark på den lokala marknaden här. Framåt tror jag att vi som digital spetsbyrå också har stora möjligheter här när det kommer till att utbilda kunderna i digital transformation.

Resultify gjorde ett minusresultat på 1,5 miljoner kronor (rörelseresultat 2017) i det senaste bokslutet. Omsättningen landade på 19,4 Mkr för sista verksamhetsåret innan sammanslagningen.

Rättelse:

I en första version av texten skriv Resumé att Few forsvunnit från den lokala marknaden i Malmö vilket var felaktigt då Great Agency köpte upp byrån i september efter  konkursen tidigare i år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ResultifyReklamMalmö

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.