Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mama lanseras i Nederländerna

Publicerad: 8 januari 2008, 14:39

Mama blir den första av Bonnier Tidskrifters titlar som lanseras utanför Skandinavien. Anledningen är dess starka koncept. – Det är den minst konkurrensutsatta titeln, säger Karolina Roslund, international director på Bonnier Tidskrifter.


Svenska Mama.

Bonnier Tidskrifter storsatsar på marknader utanför Skandinavien. Först ut blir Nederländerna. Anledningen är att marknaden liknar den svenska enligt Karolina Roslund.

Varför just Mama?
– Det är den av tidningarna som är mest tydlig. Jag har inte sett något liknande tidningskoncept i Europa. Det gör den till det minst konkurrensutsatta konceptet på de marknader jag har sett. Visst finns det föräldratidningar, men Mama skiljer sig då den är en livsstilstidning för mammor.

Tidningen kommer att ha en lokal redaktion, men kommer att samarbeta mycket med sin svenska modertidning. Karolina Roslund vill inte avslöja hur mycket pengar man satsar på utlandslanseringen, men säger att det är en stor satsning från Bonnier Tidskrifters sida.

Vad är era mål med satsningen i Nederländerna?
– Den ska bli stor, så stor! Nej, men visst finns det konkurrens från både stora internationella livsstilsmagasin och föräldratidningar. Men vi tror på en stor upplaga.

Väntar ni in resultatet av den här satsningen innan ni går vidare till andra europeiska marknader?
– Vi gör ständigt mycket research om utländska marknader då utlandslanseringar är en lång och långsam process. Så självklart vågar vi planera, men det ska bli intressant att se hur den här satsningen lyckas.

Är det världsherravälde som står på tur om den lyckas?
– Haha, det är kanske lite väl stora ord. Men någonstans i närheten skulle vara kul, säger Karolina Roslund.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.