Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mama vägrar byta namn

Publicerad: 23 september 2008, 08:04

Efter en utdragen namntvist har PRV beslutat att dra in utgivningsbeviset för Bonnier-magasinet Mama. Men tidningen vägrar byta namn. – Vi har inga planer på att byta namn. Det sista ordet är inte sagt i den här frågan, säger Mats Carleson, förlagschef på Bonnier Tidskrifter, till Resume.se.


Tidningen Mama som mister sitt utgivningsbevis.

Bonnier Tidskrifters magasin Mama fick utgivningsbevis hos PRV när tidningen startades för drygt fem år sedan. Då började också namntvisten med arkitektidningen Mama – Magasin för modern arkitektur – som pågått fram till i dag, och som lär pågå ett bra tag till.

Arkitekttidningen Mama, som inte kommit ut med något nummer sedan år 2000, begärde att utgivningsbeviset för Bonniers Mama skulle dras in.

Efter vändor i flera instanser har nu PRV beslutat att Bonniers titel är för lik arkitektmagasinets och därmed måste den kända mammatidningen hitta ett nytt namn, skriver Dagens Media. PRV avslår även Bonniers namnändringsförslag "Mama – till alla fantastiska mammor".

Men Bonnier Tidskrifter tänker behålla titeln Mama.

– Det är inte aktuellt att byta namn, Det sista ordet är inte sagt, vi kommer att gå vidare. Det lär vandra några vändor till med överklaganden i olika instanser, säger Mats Carleson till Resume.se och fortsätter:

– Den här processen har hållit på i fem år och kanske håller på i fem år till.

Mats Carleson anser att det är mycket märkligt att arkitekttidningen står på sig trots att den inte kommit ut på åtta år och att den inte konkurrerar om samma läsare.

– Vi krockar ju inte med varandra och de har inte kommit ut sedan 2000. Hela läget känns befängt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.