Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Man får en lite tryggare ålderdom"

Publicerad: 30 juni 2010, 09:01

Vinexperterna Håkan Larsson, Bengt-Göran Kronstam och Mikael Mölstad säljer tidningen Allt om Vin till LRF Media. De kommer att fortsätta skriva för tidningen som nu får större resurser för marknadsföring och webbutveckling.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

Håkan Larsson, ansvarig utgivare på Allt om Vin

Tidningen Allt om Vin har en lång historia. Den startades av Åke Jakobsson 1993. Då var Håkan Larsson chefredaktör på Bonnier Tidskrifters Allt om Mat. Konkurrenten sågs inte med helt blida ögon av Bonnier som ansåg att titeln låg väl nära den egna mat och vintidningen. Fem år senare startade Bonnier själva Vin & Mat.

Efter ytterligare sex år köpte Bonnier Allt om Vin och slog ihop den med Vin & Mat. 2005 lämnade Håkan Larsson Bonnier, men fick ta med sig Allt om Vin. Han har nu delat på redaktörskapet på tidningen med Bengt-Göran Kronstam i fem år.
– Det har varit ett tungt men roligt jobb. Många veckor har vi jobbat 80-90 timmar. Men vi har satsat mest på det redaktionella innehållet. Marknadsföringen har blivit lidande. Trots det har vi ökat upplagan med 20 procent.

Men nu säljer ägarna tidningen till LRF Media. De kommer in i ett sammanhang där de kan jobba tillsammans med tidningar som Residence och Gods & Gårdar, som vänder sig till en liknande målgrupp.
– Vi kommer in i ett större sammanhang. Dessutom kan vi få hjälp med vår nya webbsatsning som kommit ungefär halvvägs.

Blir ni rika?
– Man får en lite tryggare ålderdom.

Kommer ni att unna enas om med vilken champagne ni ska fira med?
– Det blir nog flera sorter från våra egna samlingar. Men skulle jag köpa något på bolaget så blir det Winston Churchill.

Varför det?
– Det är en storartad champagne även om den är lite ung.

LRF Media tar över tidningen från och med i morgon den första juli. Allt om Vin har en upplaga på runt 15 000 exemplar.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.