Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mange Schmidt

Publicerad: 10 juni 2010, 07:49

Mange Schmidt som har gjort vallåten ”Flyter” åt Moderaterna tillsammans med Wille Crafoord och Sofia Talvik.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Mange Schmidt

Hur blev det så här?
– Vi gick in i en studio och spelade in en låt. Nej men Wille spelade för Moderaterna redan i förra valet Han tog upp saken med mig och jag kände att det var en ganska intressant sak att göra. Knappt någon har gjort det här tidigare för högerblocket. Det har varit ett vänsterpatent. Det känns lite rebelliskt. Jag tycker inte att kultur och vänster ska gå hand i hand på något tvingat sätt.

Vad tror du att det här innebär för din karriär?
– Det är ett intressant test. Många kommer nog tycka att jag är helt dum i huvudet men andra kanske kan tycka att det är en rätt skön grej.

Hur ser din koppling till Moderaterna ut. Är du själv medlem?
– Nej jag är inte medlem i partiet. Jag ämnar inte att bli medlem i partiet. Jag har röstat väldigt spritt i tidigare val och är ingen hardcoremoderat i hjärtat. Men det känns som en bra grej för mig och Sverige just nu och jag hoppas att det även gör det den 16 september. Att välja parti för livet är en ganska trångsynt inställning.

Innebär det att vi kan få höra en låt för Miljöpartiet eller Kristdemokraterna signerad Mange Schmidt i nästa val?
– Det lutar inte åt det hållet men man ska aldrig säga aldrig. Jag vet att Wille har spelat musik för vänsterblocket för tio år sedan. Det är en farlig och odemokratisk inställning att säga att man aldrig ska ändra sig. Men just nu känns det inte så, så klart.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.