Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mannen bakom "Omgiven av idioter": Jag har en inbyggd immunitet mot motgångar

Publicerad: 7 mars 2019, 21:28

Max Landergård och Thomas Eriksson

Det var en vurpa i den egna karriären som fick Thomas Eriksson att få upp ögonen för DISC-modellen. I dag har har frälst många och förargat andra med förkunnandet som sina röda, blåa, gröna, gula och svarta personligheter.


Ämnen i artikeln:

Thomas ErikssonKommunikationspoddenMax Landergård

Kommunikationspodden med Max Landergård gästas den här veckan av Thomas Eriksson. Omgiven av idiotier, den första boken av Thomas Eriksson, skrev han och gav ut på eget förlag. Den enda marknadsföringsmodellen han förlitade sig på var word of mouth genom gratisexemplar.

– När jag var ute på ett uppdrag frågade jag om de ville ha 10 böcker men då sa de 'konstig bok, ful titel' och så vidare så det blev någon bok här och var, sedan tog det plötsligt fart.

Det var 2014. I dag har Thomas Erikssons böcker sålt över miljonen både i Sverige och utomlands. Framgångståget har dock kantats av kritik. Magasinet Filter skrev en lång kritisk artikel om honom. Vetenskap och Folkbildning utsåg Thomas Eriksson 2018 till Årets Förvillare med motiveringen. "Thomas Erikson har med boken Omgiven av idioteroch sin omfattande föreläsningsverksamhet lyckats vilseleda en stor del av det svenska folket att tro på ren pseudovetenskap och grova psykologiska förenklingar."

Hur svarar han själv på kritiken, och vad var det för vurpa i karriären som fick honom att tänka om? Lyssna på veckans avsnitt av Kommunikationspodden!

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.