Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Marcus Birro

Publicerad: 26 augusti 2010, 12:41

Marcus Birro, som ska vara sidekick till Lennart Ekdal i TV4:s valprogram.


Ämnen i artikeln:

Val 2010Marcus BirroTV4

Marcus Birro. Foto: Cornelia Nordström.

Hur kommer det sig att du ska vara sidekick?

– Jag har ju varit det tidigare i Kvällsöppet under två säsonger, så det är väl en utveckling av det samarbetet.

Hur kommer din roll att se ut?

– Den här gången är det tänkt att jag ska bli lite punkigare och ställa lite tuffa frågor och så. Lennart Ekdals intervjustil gillar jag väldigt mycket med den är ju lite mer lågmäld. Sen ska jag bli lite mer delaktig och inte gömma mig bakom något skrivbord. Tanken är att jag ska bli en tydligare länk mellan det som skrivs på webben och programmet.

Hur följer du valupptakten?

– Jag följder den på alla möjlig sätt. Tycker framför allt om debatterna som sänds i tv, men sen läser jag en massa tidningar. Allt ifrån högerkristna tidningar till mindre högerkristna tidningar.

Hur väl insatt är du i politiken?

– Jag har alltid varit politiskt intresserad och anser att jag kan en hel del. Jag har ju för sjutton varit med i ”På spåret”! Sen kanske jag inte är särskilt insatt i ekonomi- och skattefrågor. Men jag vill få in mer kulturfrågor i debatten eftersom de har lyst rätt mycket med sin frånvaro hittills.

Du har ju varit ganska öppen med dina egna politiska sympatier. Kommer de att märkas i programmet?

– Jag antar att du syftar mitt tal på Kristdemokraternas landstingsdagar. Men om du läser tio krönikor som är skrivna av mig så kommer du hitta åsikter som ligger i linje med alla partier. Det vore märkligt om man inte säger vad man tycker och tänker. Det är precis som när jag skriver om fotboll: alla vet att jag håller på Roma men jag kan lika gärna skriva om Inter utan att det märks. Folk kan tänka själva.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Val 2010Marcus BirroTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.