Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Marknadsförare blir Global Swede

Publicerad: 22 april 2013, 08:18

Alena Bazlova

Alena Bazlova, marknadsföringsstudent på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, har utsetts till att få Utrikesdepartementets och Svenska Institutets utmärkelse "Global Swede".


Utmärkelsen Global Swede ges till en internationell student som anses vara en "god ambassadör för lärosätet och för Sverige" samt har utmärkt sig med kreativitet, entreprenörskap eller innovation inom sin akademiska disciplin.

Alena Bazlova har dubbla medborgarskap från att vara född i Ryssland men ha bott i Kanada de senaste tio åren. Hon har studerat i fyra länder på tre olika kontinenter och i vår tar hon examen från masterprogrammet i International Marketing and Brand Management vid Ekonomihögskolan,

– Det råder ingen tvekan om att Alena Bazlova kommer att vara en god ambassadör. Hon är ju trots allt marknadsförare, säger Henrik Killander, pressansvarig på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Hon beskriver exempelvis svenskar som vi gärna vill se oss själva.

- Det tar lite tid att lära känna svenskar, men när man väl gör det så känns det som att man fått en vän för livet. Jag kommer alltid ha nytta av nätverket jag fått här i Lund, säger Alena Bazlova.

Global Swede är ett samarbete mellan Utrikesdepartementet och Svenska Institutet. Konceptet kan ses som ett komplement till "Projekt Kosmopolit", som syftar till att ta tillvara på utlandsföddas unika kompetens för att öka utrikeshandeln, skapa fler jobb och högre tillväxt.

Alena Bazlova kommer att motta priset av  Sveriges handelsminister, Ewa Björling, under en diplomeringsceremoni på Utrikesdepartementet den 29 april.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.