Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Markus reklambyrå tas över av tre anställda

Publicerad: 10 november 2022, 09:30

Markus reklambyrå får tre nya ägare när tre av företagets anställda köper bolaget. ”Nu har vi lämnat över stafettpinnen till nästa generation Markusiter,” kommenterar tidigare ägaren Anna Sjövall Hallin.

Ämnen i artikeln:

Markus ReklambyråNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Linköpingsbyrån Markus får nya ägare i tre anställda: Carina Roos, Victoria Tjäder, och Oskar Skott. Målet, enligt de nya ägarna, är att fortsätta jobba med och utveckla humorn i kommunikationen.

– Vår ambition är att skapa mer av den kommunikation vi älskar att ta fram, med kreativ spets på en strategisk grund. Det är då vi mår som bäst och det är då våra kunder är som gladast, säger Victoria Tjäder i ett pressmeddelande.

Carina Roos har i tolv år varit ekonomiansvarig på byrån och går nu in som byråchef. Victoria Tjäder är kundansvarig projektledare för bland annat Region Östergötland och Nira Dynamics, medan Oskar Skott är kreatör och bland annat står bakom Markus motto, ”Boring is bad for business”.

– Vi blir en ägargrupp som kompletterar varandra både i yrkesroller och erfarenhet. Vi har hjärtat med oss i allt vi gör och har många idéer för hur vi ska skapa ett ännu bättre strategiskt och kreativt erbjudande för att hjälpa våra kunder nå sina affärsmål. Bland annat ser vi hur ett tydligare och mer transparent erbjudande skulle underlätta för många reklamköpare, säger Carina Roos. 

De tidigare ägarna är Anna Sjövall Hallin, Maria Steen och Berni Kalle

Varför valde ni att sälja?
– Jag är mycket stolt över att varit byråledare till Markus Reklambyrå som ständigt utvecklas genom fantastiska människor. Nu har vi lämnat över stafettpinnen till nästa generation Markusiter och vi ser mycket fram emot att följa deras utveckling av bolaget, säger Anna Sjövall Hallin.

– När människor får chans att växa, växer och förändras även bolag. Jag tror att bolag mår bra av att ändra både ägande och ledning för att utvecklas. Att man inte sitter kvar bara för att det är bekvämt.

Anna Sjövall Hallin har startat en egen konsultverksamhet sedan försäljningen.

– Jag har startat en egen konsultverksamhet där jag kan erbjuda hela min samlade erfarenhet som jag skaffat mig under mina år. Affärsutveckling, varumärken, beteenden, försäljning, ledning, organisationsutveckling. Min passion ligger i att skapa organisationer som är framgångsrika och där människor trivs och växer i sina roller.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev