Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mårten Knutsson

Publicerad: 6 maj 2009, 13:13

Hallå där Mårten Knutsson, från nystartade Emcoco som just är på väg till London för att sätta sig juryn för D&ADs Black Pencil award.


Ämnen i artikeln:

Mårten KnutssonD&AD

Mårten Knutsson

Hur hamnade du i Black Pencil -juryn?
– För två veckor sedan satt jag tillsammans med en rad andra svenskar i olika jurys för Yellow Pencil. Jag har suttit i juryn för förpackningsdesign och är en av dem som nu också ska sitta Black Pencil–juryn. Vi sammanträder i morgon och väljer Titan-vinnarna. Det ska bli kul för en vanlig enkel svensk reklamare att få diskutera vad som var förra årets bästa kreativa lösningar.

Vad tycker du kännetecknar årets bidrag i generella termer?
– Jag har visserligen inte sett alla bidrag, men det den allmänna känslan är att bidragen spretar mer än senaste åren. Många letar efter ”det nya”. Det får också följden att själva hantverket inte når samma nivåer som de senaste åren. För några år sedan strävade man efter att göra den perfekta spoten, men nu vill alla göra en variant på HBO Voyeur.  (Grand Prix-vinnare i Cannes 2008 reds anm)

Hur mycket slår allt snack om sociala medier igenom?
– Jag tror att mycket av allt förvirrat sökande faller under just det epitetet, vilket drabbar hantverket.

Många kreatörer verkar å andra sidan väldigt fascinerande av de grejer som funkar?
– Ja, jag blev själv ganska chockad när jag såg vilka som vunnit i förpackningskategorin.
– Tyvärr känns det också som de svenska bidragen var färre än på flera år. Jag saknade flera som skulle hävda sig väl i konkurrensen, just med tanke på att så många andra bidrag var så ”sökande”.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Mårten KnutssonD&AD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.