Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Martin Hansson är död

Publicerad: 28 maj 2010, 07:54

Martin Hansson, som under många år vad vd för Allers Förlag, är död. Han avled igår efter en tids sjukdom.


Ämnen i artikeln:

Martin HanssonAller Media

Martin Hansson. Foto: Helen Linsjö

Martin Hansson fick cancer för ett år sedan. Han slutade då som vd på förlaget och Stefan Ohlsson, tog över som tf vd.

– Det är förstås en dämpad stämning på företaget idag. Vi har berättat för de anställda och informerat på intranätet, säger Stefan Ohlsson.

Vad är blev din reaktion när du fick dödsbudet?
– Det är jätteledsamt och sorgligt. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Idag går tankarna till hans familj.

Vad har Martin Hansson betytt för dig?
– Martin var en oerhört professionell, rationell och driven person. För mig var han affärsmässig, otålig, debattlysten, på gränsen till retfullt noga med detaljer men hade en fantastisk förmåga att se helheten. Han ställde höga krav och den som förtjänade det vi sade han en respekt som är obeskrivlig. Jag har också haft förmånen att uppleva hans stora kärlek till familjen. Martin är en inspirationskälla som jag är tacksam för att jag har fått lära känna och arbeta tillsammans med. Han var en stor människa som
lämnar ett smärtsamt tomrum och jag kommer för alltid att minnas honom med värme och respekt. Mina tankar går till familjen.

Karin Lennmor, chefredaktör för Aller-ägda Svensk Damtidning, säger att det är en dag av stor sorg.
– Martin lämnar ett enormt tomrum efter sig. Det är märkligt att en person som inte var från tidningsbranschen kunde ha en sån känsla och förståelse för att göra tidning, säger Karin Lennmor till Resume.se.

Hur var han som kollega?
– Han var som en italiensk mamma – bildligt talat kunde man få en örfil ena sekunden och en puss den andra. Han var väldigt karismatisk och en väldigt varm person.

Ulrika Saxon, vd på konkurrenten Bonnier Tidskrifter:
– Det var mycket sorgligt att höra om Martin Hanssons bortgång. Vår bransch har förlorat en stor personlighet, och passionerad profil. Han var en god fighter och alltid lika inspirerande kollega och vän. Han kommer att bli saknad av många av oss, länge.

Martin Hansson blev 56 år.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Martin HanssonAller Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.