Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Martin Larsson

Publicerad: 28 januari 2009, 08:15

Martin Larsson, 39 år, creative agency liaison, MTG Radio. Han kommer från företaget med de jobbiga jobbtitlarna och tar plats i årets radiojury.


Ämnen i artikeln:

Månadens Radio

Marton Larsson på MTG Radio.

Hur många år har du varit i branschen?
– 10 år.

Vilken är din drömkund?
– Liverpool FC

Hur stort Liveropoolfan är du på en skala?
– När det gäller Liverpool och en skala skulle jag vilja säga en nia. Har aldrig varit på Anfield och kan därför inte skriva en tia men jag hoppas att det kommer snart.

Stoltaste ögonblick hittills i karriären?
– När vi körde två av våra seminarier under en dag i höstas, Mindcontrol och Mindbranding. Vi fyllde upp 700 platser och fick tacka nej till flera kunder som ville komma!

Bäst reklam just nu förutom byråns egna?
– Friendskampanjen. Borde ses av alla barn och vuxna!

Ni på MTG har världens jobbigaste jobbtitlar, varför har ni det?
– Haha, ja vad ska jag säga. Du har helt rätt, vi har världens jobbigaste jobbtitlar. I mitt fall var tanken att jag skulle ha creative sales manager, vilket jag också hade under några månader. Det var dock så att TV3 hade en person med samma titel men vi gjorde inte samma saker. För att undvika missförstånd fick jag då byta till denna titel som kom sig av att vår amerikanske vd, Rich, ville ha en person som fungerade som en länk till reklambyråerna. Den titeln har vi haft på MTG Radio under några år och om jag förstått saken rätt betyder titeln just detta, en länk. För min del hade jag helst haft kvar den första titeln för att den är enklare, även om den också är lite speciell. Nu gick inte detta utan en kollega till mig tar över denna istället. Hon kommer att jobba med liknande saker som tjejen på TV3.

Om du inte fick jobba inom den här branschen, vad skulle du jobba med då?
– Om jag inte fick arbete med det jag gör i dag skulle jag jobba med föreläsningar, utbildningar samt framtagande av practical jokes för exempelvis svensexor och födelsedagar. Tror jag skulle öppna eget och kombinera alla dessa saker.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Månadens Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.