Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Massiv kö när Uniqlo slog upp dörrarna

Publicerad: 24 augusti 2018, 09:53

Foto: Mostphotos

Uniqlo öppnade under dagen sin första butik i Norden. En lång kö hade bildats flera timmar innan dörrarna slogs upp.


Ämnen i artikeln:

Uniqlo

Klockan 11 på fredag förmiddag öppnade dörrarna till Uniqlos första affär i Sverige. Intresset var stort och en massiv kö hade skapats flera timmar innan öppnandet. Enligt Expressen välkomnade personalen kunderna i traditionella kläder till rytmerna av japanska taikotrummor.

Uniqlo har cirka 2000 butiker i världen, där de flesta finns i Asien och USA. Men nu har man även Sverige som spelplan och butiken på Hamngatan vid Kungsträdgården består av fyra våningar med en sammanlagd yta på 1 580 kvadratmeter.

I samband med invigningen var Uniqlos grundare Tadashi Yanai på plats och vinkade glatt till besökarna.

– Vi är extremt hedrade och stolta över att etableras i Sverige 2018, det år då de diplomatiska relationerna mellan Japan och Sverige fyller 150 år, har Tadash Yanai tidigare sagt.  

Enligt tidningen Fastighetsvärlden finns det planer på att öppna ytterligare butiker på marknaden, som exempelvis i Oslo, Helsingfors, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Uniqlo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.