Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mats Liedholm blir vd för Fazer

Publicerad: 14 februari 2019, 07:52

Mats Liedholm.

Icas tidigare marknadsdirektör Mats Liedholm får ny topproll som vd för hela Fazer Sverige.


Det var under sommaren som Mats Liedholm lämnade som marknadsdirektör på Ica efter fyra år på posten. Det nya uppdraget blev som vd för livsmedelsjätten Fazers nystartade affärsområde "Fazer Lifestyle Foods".

Nu står det klart att Mats Liedholm får den nya rollen som vd för hela Fazer Sverige. Han kommer dessutom fortsatt vara vd för Fazer Lifestyle Foods och medlem av koncernledningen.

Mats Liedholm kommer nu vara ansvarig för att leda Fazers gemensamma satsningar, inom till exempel varumärke, marknad och medarbetarengagemang.

– Den svenska marknaden är viktig för Fazer som vill ta en starkare position och växa via våra satsningar för affärsområdena inom såväl befintliga som nya affärer. Vi ser också potential i ett tydligare ledarskap kring frågor vi driver och står för gemensamt, till exempel hållbarhet som blir allt viktigare för både ökat konsumentintresse och medarbetarengagemang, säger Mats Liedholm i ett pressmeddelande.

Utnämningen innebär inga förändringar kring rapporteringsvägar eller styrning av Fazers affärsområden.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.