Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mattias Åkerberg

Publicerad: 20 december 2008, 20:00

Resume.se tar tempen på branschens bloggare. Mattias Åkerberg på Valentin & Byhr ligger bakom "Please copy me".


Ämnen i artikeln:

Mattias ÅkerbergBloggar

Mattias Åkerberg

Vad skriver du om?
– Jag skriver om den svåra konsten att skapa och skriva fantastisk reklam. Please copy me är en nördig plats för reklamkreatörer, där vi diskuterar innehållet i aktuella kampanjer och fenomen. Och slår fast att man såklart får börja en mening med Och. I Copypanelen pratar landets bästa reklamskribenter kreativitet, övertid och reklamtävlingar. I Copywritermötet träffar du Filip Nilsson, Göran Åkestam, Lasse Collin och Björn Schumacher. Näst på tur står Jan Cederquist, Leon Nordin och Anna Qvennerstedt.    

Varför bloggar du?
– Jag bloggar för att själv bli en bättre copywriter, och för att det är ett effektivt sätt att diskutera med andra smarta, roliga människor i branschen. Genom att snacka och inspirera varandra har jag hopp om att vi kan bli en fantastiskt mycket bättre reklambransch. Förhoppningsvis kan Please copy me vara en liten knuff i rätt riktning.

Vad har du för ambitionsnivå på bloggen?
– Skyhög. Men jag har lovat mig själv att aldrig tvinga ur mig blogginlägg bara för att. Jag vill att det ska kännas ordentligt, och då tar det också lite längre tid mellan inläggen.                 

Något inlägg som du ångrat i efterhand?
– Nä. Jag jobbar inte så.

Får du mycket respons från läsarna?
– Ja, många av mina läsare bidrar med insiktsfulla kommentarer, och mejlar nyfikna frågor om min utbildning, mitt jobb och vad jag tycker om den eller den kampanjen. Det är en enorm kick när människor läser och engagerar sig i bloggen. 

Vilka andra bloggar följer du?
– Förutom de självklara bloggarna om reklam, kommunikation och språk följer jag Swiss Miss, It’s nice that, Wooster Collective, och The Holy Bible.  

Vad gör du när du inte bloggar?
– Då sover jag och arbetar som copywriter på Valentin&Byhr. Fast inte samtidigt.

Här hittar du "Please copy me"

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Mattias ÅkerbergBloggar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.