Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mattsson vill ha ”riktig” PO

Publicerad: 22 mars 2010, 12:29

Bråket mellan Expressen och PO, Yrsa Stenius, trappas upp: – Vi kommunicerar inte med Yrsa Stenius utan avvaktar en riktig PO, säger Thomas Mattsson. – Mattsson går till personattack mot mig, Det här verkar handla mer om mig som person en själva sakinnehållet, säger Yrsa Stenius.


Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusThomas Mattsson

Foto t v: Björn Elgstrand, foto t h: Louise Billgert

– Vi är fortsatt starka anhängare av det pressetiska systemet, så länge Yrsa Stenius är kvar som PO så kommer vi att kommunicera anmälningar gentemot Pressens Opinionsnämnd, men inte mot Yrsa Stenius, säger Thomas Mattsson och fortsätter:

–Så fort det kommer en ny riktig PO så kommer vi att återgå till att förhålla oss med att kommunicera med den.  Den ohållbara situation som Yrsa Stenius hamnat i är bra att debattera.

Vad menar du med ”riktig” PO?
– En PO som bedömer tidningarna för det som publicerats.

Så du menar att det i dagsläget inte finns någon riktig PO?
– Det PO-utlåtande som handlar om Expressen Guillou publiceringar innehåller ju påstående om det som Expressen inte har tryckt, det gör att Yrsa Stenius som PO har försvagats, men det är viktigt att man försvarar systemet.

Vad har du för hälsning till Yrsa Stenius?

– Hon måste naturligtvis begrunda sitt beslut.

Yrsa Stenius är trött på Thomas Mattssons anklagelser som hon nu beskriver som rena personförföljelsen:

– Jag tycker Thomas Mattsson går till personattack mot mig. Det här verkar handla mer om mig som person än själva sakinnehållet.

– Jag följde idag debatten mellan Jan Guillou och Thomas Mattsson och noterade att Mattsson hade uppenbara problem att förklara att hemlig agent inte betydde spion. Det har aldrig varit Thomas Mattsson som korresponderat med PO utan Per-Anders Broberg (tf ansvarig utgivare Expressen).

Vad anser du om Thomas Mattsons kritik mot dig som PO?
– Jag befinner mig i ett prekärt läge då jag inte har rätt att diskutera mina PO beslut i offentligheten förrän de har tagits upp och behandlats i Pressens Opinionionsnämd.

– Därför kan jag inte försvara mig när jag nu blir angripen av bland annat Thomas Mattsson. Och det vet Mattsson. Thomas Mattsson vill förolämpa mig men jag tänker inte förolämpa han tillbaka.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusThomas Mattsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.