Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Max fälls i MER

Publicerad: 20 maj 2008, 12:15

Hamburgerkedjan Max reklamfilm för hamburgaren Frisco fälls av Marknadsetiska rådet.
Anmälaren tyckte att filmen gav stötande associationer till en våldtäktssituation.


I filmen blir en kvinna attackerad i en mörk park. Hon blir bestulen på sin hamburgare. I slutet av filmen får man reda på att polisen söker efter ett ”Burgartroll”. Trots att den humoristiska tvisten på slutet så fälls filmen.

”Filmens humoristiska antiklimax, att det rör sig om ett ”Burgartroll” som bara är intresserat av hamburgaren, kommer först mot slutet av filmen, vilket enligt rådet är för sent”, skriver rådet.

Även Elon blev fällda för en reklamfilm där en man kryper in i en ugn och en tvättmaskin. Rådet fällde reklamen för att den ”stred mot kravet att reklam inte får innehålla bild eller beskrivning av farlig verksamhet eller situation där normala säkerhetshänsyn åsidosatts utan att det är pedagogiskt motivera”.

NaturaMed Pharma fälldes för ett dr-utskick. Reklamen var utformad som en marknadsundersökning, innehöll ett olagligt lotteri och löftet om att första beställningen var gratis stämde inte.

Dessutom fälldes en livsmedelsbutik för att de angav felaktiga priser och ett gym för att de marknadsfört sig som Europas snabbast växande friskvårdskedja – utan att kunna styrka det.

Resume.se har utan framgång sökt en kommentar från Max.

Se den fällda filmen från Max nedan:

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.