Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

McCann fusionerar i Danmark

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Tidigare i höstas fusionerade McCann två av sina svenska reklambyråer, då Rönnberg McCann och Storåkers blev Storåkers McCann. Nu är det Danmarks tur, när reklambyråerna Propaganda och McCann-Erickson i Köpenhamn slås ihop.


Byråfusionen i Köpenhamn går till så att Propaganda övertar McCann-Erickson. Den nya byrån Propaganda McCann ska ledas av vd Bjørn Stene, Frederik Preisler, Hanne Schmidt och Espen Sørensen. Det skriver danska Markedsføring idag. Samtidigt tar Sanne Wall-Gremstrup, idag vd på Medialog, över som chef för McCann-Erickson Worldgroup Denmark. Hur många som måste sägas upp när byråerna går samman är ännu inte klart. Det beror också på hur många av de två byråernas  kunder väljer att följa med till den nya storbyrån. Byråfusionen berör inte McCann Healthcare och Momentum som ska fungera som självständiga enheter. Det samma gäller Lowe Lintas i Danmark, som också ägs av IPG.

Pia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.