Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

McDonalds filt gör att du kan få burgarna levererade till picknicken

Publicerad: 2 juli 2019, 07:25

Med hjälp av en qr-kodsutrustad filt vill McDonalds säkerställa att burgarsugna inte ska behöva lämna sin picknick.


Ämnen i artikeln:

McDonaldsNord DDB

McDonalds har sedan ett år tillbaka satsat hårt på hemleveranser. Under förra sommarens fotbolls-VM erbjöd man exempelvis gratis hemkörningar via Uber Eats.

Den här gången handlar det om en lite lättsammare kampanj – i form av en filt. Filten, "Picnic position blanket", är utrustad med en qr-kod och allt användarna behöver göra är att scanna koden för att beställa mat från den närmsta McDonaldsrestaurangen. Maten levereras antingen via Uber Eats eller Wolt.

–Vi gillar att överraska våra gäster med nya smarta lösningar som gör det ännu enklare att njuta av vår meny. Vi har redan sett vilken succé McDelivery gjort sedan vi lanserade hemleveranser för drygt ett år sedan, och nu till sommaren vill vi också ge alla picknicknjutare chansen att få sin Big Mac och Happy Meal direkt till filten, säger Sofie Lager, marketing manager på McDonald's Sverige.

Filtarna finns i begränsad upplaga och går inte att köpa. Istället får burgarsugna picknickare bege sig till McDonalds sociala medier-konton där de i en aktivitet kallad "Sommarchansen" kan tävla om att vinna en filt.

Byrå: NORD DDB

Pr-byrå: Prime

Mediabyrå: OMD

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonaldsNord DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.