Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

McDonalds marknadsdirektör till Rewir

Publicerad: 16 april 2008, 15:30

McDonalds utsågs nyligen till bästa annonsör på Guldägget. Nu lämnar marknadsdirektören Hans Lewin hamburgerkedjan för att bli seniorkonsult på Rewir.


Hans Lewin börjar på Rewir. Foto: Mark Earthy/Scanpix

Hans Lewin har gjort en lång karriär på McDonalds. Han började som svensk marknadschef för 14 år sedan och jobbade sedan under många år i Dubai där McDonalds har sitt huvudkontor för Afrika, Mellanöstern och Sydostasien. För två år sedan flyttade han tillbaka till Sverige och blev då marknadsdirektör för Norden.

Men nu byter han sida och blir seniorkonsult på Rewir.
– Rewir är den mest välrenommerade byrån vi har i Sverige när det gäller varumärkesstrategi. Men det är klart att jag byter tillvaro.

Förutom en kort sejour på byrå i början på 80-talet har Hans Lewin främst jobbat med marknadsföring  i rollen som marknadsansvarig. På Rewir ska man dra nytta av hans internationella erfarenheter.
– Rewir har flera kunder som jobbar internationellt och det är främst med den typen av kunder jag kommer att jobba.

Han lämnar McDonalds när de precis utsetts till bästa annonsör i tävlingen Guldägget.
– Det är alltid skönt att lämna med flaggan i topp. Jag hoppas att de kan upprepa årets bedrift. Annars får de väl ringa Rewir, säger Hans Lewin med ett skratt.

Hans Lewin kommer ersätts av finländaren Olli Kilpi.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.