Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medarbetare köper The Line – expanderar internationellt

Publicerad: 25 maj 2018, 08:07

Olivia Munck, Olle Ljungman och Caroline Ortmark.

The Line-koncernens ledningsgrupp tar över som ägare samtidigt som man annonserar expansion till Finland.


Ämnen i artikeln:

The Line

För två år sedan meddelade postproduktionsbolaget The Line att man utökade sin verksamhet till Gotland där The Line Gotland erbjuder kunder produktionsservice inom film, tv och stillbild. Efter det har man även utökat verksamheten till Norrland genom The Line North.

Nu meddelar man att delar av bolagets ledningsgrupp bestående av vd:n Caroline Ortmark och producenterna Olivia Munch samt Olle Ljungman köper loss byrån från de tidigare ägarna.

Caroline Ortmark kommer att fungera som koncernchef medan Olivia Munch blir exekutiv producent för serviceproduktionen och Olle Ljungman tar över huvudansvaret för postproduktionen som exekutiv producent i Stockholm.

– Production service för film är en ganska eftersatt bransch i Sverige. Vår satsning, att internationellt sälja Sverige som inspelningsplats, har visat sig vara mycket framgångsrik. Den har visat att högkvalitativ production service behövs i Sverige för både internationella och svenska produktioner, säger Caroline Ortmark i ett pressmeddelande.

Samtidigt som man annonserar de nya ägarna meddelar man även en expansion på den finska marknaden genom The Line Finland. Verksamheten kommer att ha sitt säte i Åbo och slår upp sina dörrar i juni.

– Finland är en mycket intressant marknad som tack vare sina skatterabatter för internationella filmproduktioner har mycket förfrågningar. Vi har redan långt gångna planer på produktioner där redan till sommaren, säger Caroline Ortmark.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

The Line

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.