Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mediekändisar gör upp i tennis och festar loss

Publicerad: 11 mars 2010, 12:09

Tv-producenterna Pelle Porseryd och Micke Svensson anordnar ”Årets kändisfight” – en tennisturnering för manliga mediekändisar, med efterföljande bankett och efterfest. – Vi ville samla både vänner och förhoppningsvis nya vänner och göra något kul tillsammans, säger Pelle Porseryd till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Micke SvenssonPelle Porseryd

Micke Svensson och Pelle Porseryd. Foto: Linus Hallsenius.

Pelle Porseryd säger att responsen har varit över förväntan och att intresserade ”mediekändisar” hört av sig varje dag för att få en plats i turneringen, kallad ”Media-SM”, som avgörs i SALK-hallen i Bromma på onsdag.

32 spelare har bjudits in till turneringen – alla tv-kanaler är representerade och även representanter från Aftonbladet och Expressen deltar.

Pelle Porseryd, som själv är en glad amatör med förflutet i tennisskola som ung, säger att han och vännen Micke Svensson ville samla kollegerna för en kul grej.

– Normalt träffar man inte folk på andra kanaler eller tidningar så mycket och det här är ett bra sätt att få till ett tillfälle att ses och umgås.

Peter Jihde skulle ha varit med, men slet av hälsenan när han tränade inför turneringen. Han ersätts av Postkodsmiljonärens Rickard Sjöberg. TV4 har annars skickat flera profiler från sportredaktionen  medan SVT satsar på tunga samhällsnamn, som Kobra-programledaren Kristofer Lundström och dokumentärfilmaren Tom Alandh.

Någon favorit till segern?

– Expressens Johan Orrenius ska vara exceptionellt bra har jag hört så han kan säkert gå långt i turneringen.

Var det inte aktuellt att bjuda in några tjejer?

– Jo, det var aktuellt, men på grund av utrymmesbrist och att intresset inte var lika stort på damsidan så var det svårt att få ihop ett starkt damstartfält. Men vi vill jättegärna ha med tjejer till nästa år.

Efter mästerskapet blir det prisutdelning och bankett på restaurang 1900 samt efterfest.

Pelle Porseryd är exekutiv producent på TV4 och Micke Svensson är exekutiv producent på produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn.

Ytterligare några deltagare:

Peter Magnusson, komiker TV4

Fredrik Wikingsson, programledare Kanal 5

Anders Timell, programledare och krögare

Klas Lindberg, nöjeschef Aftonbladet
Lars Beckung, programchef Kanal 5
Max Lagerbäck, presschef TV3
Bingo Rimér, fotograf
Pär Lernström, programledare Mix Megapol / Kanal 5
Anders Nunstedt, Expressen
Ernst Billgren, konstnär
Daniel Frodin, chefredaktör/programledare Teknikens Värld/TV8
Jonas Berg, sportankare TV4
Markus Kylén, redaktionschef Café

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.