Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mekanos vd får sparken

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Therez Randquist får lämna sin post som vd i Mekano. Det danska moderbolaget European Film Group vill ändra det svenska produktionsbolagets inriktning. Nu vill man istället ha en "producent-vd".


I väntan på en mer permanent lösning återinträder bolagets creative director Johan Skog som vd. Therez Randquist rekryterades i september i fjol av Mekanos dåvarande moderbolag Metronom. Uppdraget bestod då i att bringa stabilitet och stadga åt den producentstyrda produktionsorganisationen. I april i år genomfördes en affär som innebär att Metronome, som ägs av Schibsted (65 procent) och holländska Endemol (35 procent), köpte en majoritetspost i danska European Film Group. I och med detta underordnades Mekano under European Film Group med dotter bolag i Norge, Danmark och Finland.Med den nya danska ledningen inleddes förändringsarbetet. Enligt uppgift till Resumé har omorganisationen skapat oro och irritation bland Mekanos medarbetare, men ingen har idag gått att nå för en kommentar till detta.Therez Randquist själv säger att hon mest är förvånad över utvecklingen:- Det här kom så plötsligt så jag har inte riktigt hunnit tänka igenom det, säger Randquist som ännu inte har något nytt jobb på gång.

Robert Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.