måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Melina Aristiadou om köpet av CP+B Scandinavia

Publicerad: 31 augusti 2017, 08:33

Foto: Pressbild

Igår offentliggjordes att Melina Aristiadou och Markus Lindsjö köper loss CP+B Scandinavia från MDC Partners och bildar nya byrån Uncle Unicorn. För Resumé berättar den nya byråägaren om köpet.

Ämnen i artikeln:

MDC partnersUncle UnicornMelina AristiadouCP+B Scandinavia

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Efter bara ett år som vd på CP+B Scandinavia meddelade Melina Aristiadou tillsammans med den kreativa chefen Markus Lindsjö att de skulle köpa loss byrån från MCD Partners och bilda Uncle Unicorn. Byrån kommer fortsättningsvis att vara affiliate-byrå till CP+B-nätverket.

Hur gick tankarna innan köpet?

Vi såg en fantastiskt möjlighet att utvecklas med det team och de kunder som redan finns på byrån. Att vara en lokal byrå ger den snabbrörlighet som marknaden efterfrågar och vi kan samtidigt dra fördelar av att vara en affiliate-byrå till CP+B-nätverket. Vi får det bästa av två världar helt enkelt, berättar Aristiadou för Resumé.

De senaste åren har CP+B Scandinavia inlett en resa från digital- till en fullservicebyrå med spetskompetens inom det digitala. Omställningen har bland annat lett till att byrån avvecklat den tekniska produktionen för att fokusera på idé- och strategiarbetet.

Hur ser planerna framöver ut?

– Uncle Unicorn kommer att fortsätta den resa vi påbörjat som CP+B Scandinavia. Det viktigaste är att följa den utveckling som just nu sker på marknaden. Kunder kräver en större snabbhet än tidigare och där behöver vi fortsätta att anpassa oss för att lösa deras kommunikationsutmaningar på ett bästa sätt.

2012 till 2015 brottades byrån med ekonomiska bekymmer och gjorde förluster i miljonklassen vilket till slut ledde till omfattande nedskärningar. Det senaste året har man dock lyckats vända skeppet och 2016 omsatte byrån 75 miljoner med en smärre vinst.

– Det finns goda möjligheter att förbättra resultatet och vi har stora ambitioner framöver. Jag har alltid funderat på möjligheten att få starta och driva något eget och i Markus Lindsjö hittade jag en partner vars kompetenser kompletterar mina på ett bra sätt, berättar Melina Aristiadou.

Vad ligger köpeskillingen på?

– Det är ingenting vi kommunicerar utåt, avslutar Aristiadou.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev