Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Melker Andersson

Publicerad: 3 mars 2011, 10:47

Melker Andersson som befinner sig i Åre under sportlovsveckan. Han kombinerar turer i spåret och skär i backen med att driva krogen Fjällpuben.


Ämnen i artikeln:

Melker Andersson

Melker Andersson

Hur är trycket just nu?
– Det är väldigt mycket folk och väldigt många barn. De är också välkomna.

Vilka aktiviteter präglar ditt sportlov?
– Jag är gammal längdåkare, men åker även alpint. Jag har en 15-årig dotter som tävlar i alpint. Det var hennes åkning och mitt eget intresse som gjorde att jag drog i gång det här projektet.

Men ni har ingen afterski?
– Vi ligger inte på ett sådant ställe. Samtidigt är afterskiställena redan etablerade och svåra att konkurrera med. Jag ville starta en bra kvälls­krog med ärlig skidåk­ningsmat.

Vad skulle du själv rekommen­dera efter en hård dag i spåren eller i slalombacken?
– Det blir ett rejält mål. Vår biff Rydberg på renkött. Serverad på en stekpanna med ställning som jag köpte i Badgerstein. Det är en ärlig måltid. Gärna med en öl eller ett glas vin till.

Vad menas med ärlig mat?
– En enkelhet i matlagningen, det nystekta köttet , potatisen och löken kommer ut i samma panna. Både enkel att servera och enkel att äta.

Vilket är ditt bästa skidminne?
– Jag har åkt Vasaloppet på en hyfsad tid i min ungdom, 5,15 tror jag det var. Annars är det magiskt med en tur på fjället i solsken.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Melker Andersson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.