Nyheter
Melker Andersson
Publicerad: 3 mars 2011, 10:47
Melker Andersson som befinner sig i Åre under sportlovsveckan. Han kombinerar turer i spåret och skär i backen med att driva krogen Fjällpuben.
Ämnen i artikeln:
Melker AnderssonMelker Andersson
Hur är trycket just nu?
– Det är väldigt mycket folk och väldigt många barn. De är också välkomna.
Vilka aktiviteter präglar ditt sportlov?
– Jag är gammal längdåkare, men åker även alpint. Jag har en 15-årig dotter som tävlar i alpint. Det var hennes åkning och mitt eget intresse som gjorde att jag drog i gång det här projektet.
Men ni har ingen afterski?
– Vi ligger inte på ett sådant ställe. Samtidigt är afterskiställena redan etablerade och svåra att konkurrera med. Jag ville starta en bra kvällskrog med ärlig skidåkningsmat.
Vad skulle du själv rekommendera efter en hård dag i spåren eller i slalombacken?
– Det blir ett rejält mål. Vår biff Rydberg på renkött. Serverad på en stekpanna med ställning som jag köpte i Badgerstein. Det är en ärlig måltid. Gärna med en öl eller ett glas vin till.
Vad menas med ärlig mat?
– En enkelhet i matlagningen, det nystekta köttet , potatisen och löken kommer ut i samma panna. Både enkel att servera och enkel att äta.
Vilket är ditt bästa skidminne?
– Jag har åkt Vasaloppet på en hyfsad tid i min ungdom, 5,15 tror jag det var. Annars är det magiskt med en tur på fjället i solsken.