Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Men hallå...

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg, det sägs att upplagan ökat i november?


- Jajamen, med 43 500 ex. Man får nog går tillbaka till 1980-talet för att hitta motsvarande ökning.Nä, ni har ökat med 500 ex från oktober och minskat med 22 400 ex jämfört med augusti.- Ja, men det där är säsongsvariationer. Jämfört med föregående år ökar vi rekordmycket.

I vintras jämförde ni ju med föregående månad och nu har ni återgått till de normala TS-mätmetoderna?- Jo, men då var det viktigt att visa en uppåtgående trend för läsare och annonsörer.Men varför har ni bytt fot?- I vintras var det viktigt att påvisa att Expressen var på väg upp efter många års sjunkande upplaga.Det verkar lite oärligt att byta mätmetod.- Nej, det anser jag inte. Men Aftonbladet jämför ju gapet mellan oss månad för månad och kör Orvestosiffror på ettan i stället för TS.

Varför är det så viktigt att skryta med ökande siffror?- Jag tror det är jätteviktigt. Man köper hellre en tidning som är vinnare än den som är förlorare.Hur går det med ekonomin då?- Vi jobbar hårt med kostnaderna.Så då har ni inte råd med upplageöl eller vinnarskumpa?- Nej, det är tråkigt, men vi kavlar upp ärmarna och jobbar vidare. Det är mycket nu, inför julhelgen.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.