tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Men hallå copywritern Mårten Knutsson

Publicerad: 8 november 2007, 12:17

...som tillsammans med sin bror Torkel har gjort filmen "Naken". Filmen har svensk tv-premiär på TV4 på lördag. Inför den svenska biopremiären sprang ni nakna på Avenyn. Har ni tänkt upprepa det pr-tricket?


MS

Maria Staf


- Nej, vi känner att den här gången har vi ju draghjälp av Lasse Kronér. Det skulle i sådana fall vara om han vill göra en levande trailer. Jag kanske skulle ta och ringa honom.

I hur många städer har ni sprungit nakna?- I Göteborg, Cannes, Budapest, London, Paris och Seoul. I England och Frankrike har filmen inte gått på bio, utan bara på festivaler. Den har gått i Ryssland och Rumänien också. Bäst gick den i Ungern. Jag är dålig på siffror, men jag tror att det var 80 000 som såg den på bio där.

TV4:s lördagsfilmer ses av i snitt 650 000 tittare. Hoppas ni på att filmen ska få ett genombrott nu?- Nja, det vet jag inte. Men det är ju så att ju fler som ser en film desto högre blir kultvärdet och "prata om"-värdet. Så det kanske kan hjälpa till, men jag vet inte om det är någonting att hoppas på. Det är roligt att just TV4 ska visa filmen eftersom det var Sundgren och Wiklund som använde det tyngsta artilleriet mot den.

Vad sa de för någonting?- Nils-Petter Sundgren sade att han ville ge den en överkryssad bajskorv, men det kunde han ju tyvärr inte.

Har du och Torkel gjort fler filmer efter "Naken?"- Nej, inga spelfilmer. Men vi har gjort lite beställningsjobb, bland annat mycket för Absolut. Vi planerade att skriva ett manus som bara skulle ha promotionaktiviteter som plattform. Den skulle heta "Mannen som kastade bajs på journalister". Men vi hade svårt att komma på ett lyckligt slut.

Vad gör du annars?- Jag och Claes Lidman har en liten reklambyrå som heter Family Business. Just nu är det nära att bli väldigt kul, vi har fått in flera nya kunder. Mer kan jag inte berätta just nu. Och så är jag på väg till Finland för att se Sverige spela i kväll. Vi får se om jag kanske gör en trailer där på läktaren, ha ha.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev