Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Men hallå! Gunde Svan, programledarprofil som ska göra reklam för skräpmat

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Jag sprang på Jarowskijs grundare Rolf Sohlman på krogen för någon dag sedan. Han sa att ni spelat in reklamfilmer för McDonalds som ska visas i samband med OS. Hur fungerar det med din hälsoimage?


"- Du tänker på det här med skidåkningen? Det var ju tio år sedan!Jo. Men du är ju inte direkt känd för att rumla runt mycket nu heller.- Nä, det stämmer väl. Jag tyckte att det var kul att få jobba med Roffe igen (duon har tidigare gjort de klassiska Axa-filmerna tillsammans). Sedan vill jag komma bort från bilden av mig som grötfanatiker. Ur ett matperspektiv är jag som vem som helst numera. Om du lovar att inte skriva något kan jag avslöja att jag till och med dricker kaffe nu.Men det är hemligt?- Nä. Jag skojade bara. Kör du bryggkaffe?- Kok-kaffe är godast.Du tvekade aldrig att gå från Axa till McDonalds?- Jo, jag funderade på det. Som du säger, det finns ju en helt annan bild av Gunde. Men hamburgare är inte dålig mat! Man får i sig mycket energi, men det gäller att man gör av med den också. Det som inte är så bra ur ett kostcirkelperspektiv är väl att det är väldigt lite fibrer. Och när man äter hamburgare befinner man sig ofta i en stressig situation. Så är det när jag käkar burgare. Det är väl det sämsta.Nu låter du inte som någon bra talesman för McDonalds.- Ähh, McDonalds är ett bra alternativ till att hoppa över maten. Det finns mycket mat som är sämre. Jag tycker nog att man ska hoppa över pommes friten också.Vad gillar du för hamburgare då?- Det blir oftast en McFeast.Bra val.- Jag kan väl erkänna att jag vill komma bort från den här bilden som många har av mig.Så du vill bli lite farligare?- Vanligare. Inte farligare.Du kanske till och med dricker sprit?- Nänä! Det kommer jag nog att vänta med i några år till.

Johan Såthe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.