Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Men hallå Viggo Cavling, redaktör för DN På stan

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

...du verkar vara besatt av Västerbron. En sökning i arkivet gav sju träffar på "Viggo" och "Västerbron". I dessa sju artiklar nämns Västerbron 17 gånger.


Skrämmande brofäst."Skrämmande brofäst.- Hahahahahahahahahaha!Är det verkligen normalt?- Normalt?! Alltså, jag har faktiskt tänkt att utöka min Västerbrojournalistik! Jag har noterat att bussarna ofta står still på Västerbron, kanske behövs det en bussfil. Vet du att när Västerbron invigdes förstod inte den gamle kungen vad bron (Västerbron, reds anm) var bra för?Är du sexuellt attraherad av Västerbron?- Nä, det tycker jag inte. Däremot är det massa byggnadsställningar på Västerbron just nu. Jag är lite rädd för att Västerbron ska rasa ihop. Men nej, jag är inte sexuellt attraherad av broar.Säkert? Inte ens Västerbron?- Helt säkert.Vad är det som gör Västerbron Stockholms allra finaste bro?- Den fantastiska utsikten! Den är också ett exempel på brutal stadsplanering, det gillar jag. Jag har ju försökt lansera tanken på att vi skulle cementera Stockholms alla vattendrag.Skulle inte det förstöra utsikten från Västerbron?- Jo, det är ett litet problem.Kunskapsfrågor! När invigdes Västerbron?- Jag tror det var 1937.Nära, 1935. Hur lång är Västerbron?- Det borde jag kunna. 210 meter?Helt fel, 601 meter. Hur många fordon passerar Västerbron varje dag?- Fan, jag har ju skrivit om allt det där i DN. Jag har glömt det. 100 000? Nej, 12 000!Rätt! Fast du slog upp det, eller hur?- Jo. Kanske man borde göra Västerbron bredare, fast då skulle den bli som Tranebärsgbron. Hemska tanke.Nåt annat du vill säga om Västerbron?- Västerbron gör mig aldrig besviken. Människor blir man ibland besviken på, men aldrig Västerbron. Den står alltid kvar, stadigt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.