Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Messi – Adidas nye Beckham

Publicerad: 5 februari 2009, 10:23

Lionel Messi är den första Adidas-spelaren efter Beckham som får en egen skomodell. – Messi kommer att få lika stor betydelse för Adidas som Beckham har haft, säger Emma Stjernlöf, pr-chef för Adidas i Norden. Här är reklambilderna.


Messis nya Adidas-skomodell.

Barcelonas argentinske superstjärna Lionel Messi, 21, har erövrat fotbollsvärlden – nu är han Adidas största fotbollssymbol. Strategin är att göra honom lika förknippad med Adidas varumärke som David Beckham och Zinedine Zidane.

Messi skrev på för Adidas 2006, och han är globalt affischnamn för sportjättens skosegment F50.

Hans sko som nu tagits fram är en modell av just F50.

– Messi är den första Adidas-spelaren efter Beckham fått en helt egen fotbollssko. Och då syftar vi inte på en personlig sko – många spelare har sina namn eller tröjnummer broderade på sina skor – utan en helt egen modell som även kommer att säljas ut till konsumenter, på samma sätt som Beckham som länge har haft en helt egen modell av Adidas Predator-sko som sålts över hela världen, säger Emma Stjernlöf.

Messi, som började spela i de nya skorna i januari, har varit högst delaktig i arbetet med designen, enligt Emma Stjernlöf.

– Han har velat vara väldigt involverad i utveckling, design och färgsättning, säger Emma Stjernlöf.

De nya kampanjbilderna kommer att rullas ut världen över under våren, då skon även kommer till Sverige.

Lokalt i Sverige kommer Messi att bli en av huvudfigurerna– tillsammans med Marcus Berg som är företagets svenska symbol för F50 Tunit, som Resume.se tidigare rapporterat.

David Beckham då?

– Beckham är och förblir en av våra allra största symboler. Nu när han dessutom blivit högaktuell i Europa igen och spelar riktigt bra för Milan så märker vi att Beckham-febern stiger, säger Emma Stjernlöf.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.