Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Metro-aktien kraftigt upp

Publicerad: 19 maj 2008, 08:20

Efter måndagmorgonens pressmeddelande om Schibsteds köp av 35 procent av Metro stiger aktien på börsen. Vid tiotiden handlades B-aktien för 6,75 kronor vilket motsvarar en stigning på 6,3 procent. Analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med anser att värderingen av Metro är låg.


Den senaste månaden har Metros aktie stigit kraftigt på Stockholmsbörsen. I dag tog den ytterligare ett kliv, med 6,3 procent under måndagsmorgonen, efter att Schibsted aviserat att de köper 35 procent av tidningen.

Samtidigt säger analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med att värderingen av tidningen är låg med tanke på att det är den viktigaste marknaden för Metro.

En annan analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med vill veta mer vad annonssamarbetet betyder för Metros del. Han påpekar att Metro har lån som snart ska börja amorteras, vilket har satt press på en svag balansräkning men i och med affären försvinner den finansiella risken nu.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.