Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Metro lämnar London

Publicerad: 9 januari 2009, 09:38

Metro International lämnar sitt flotta huvudkontor på klassiska tidningsgatan Fleet Street i London. I slutet av året ska tidningens ledning istället sitta i Stockholm.


Metros vd Per Mikael Jensen flyttar till Stockholm. Foto: Erik Esbjörnsson.

Trots att Metro inte ger ut någon tidning i England har huvudkontoret sedan några år tillbaka funnits i London. Men nu ska tidningskoncernen tjäna pengar på att flytta tillbaka till Stockholm.

Enligt Metros egna beräkningar kommer flytten att gå på runt 5 miljoner kronor. Samtidigt kommer koncernen att spara runt 20 miljoner kronor om året på flytten från och med 2010.

I samband med att flyttplanerna presenterades idag så passar tidningskoncernen på att utse Sakari Pitkänen till vice president för Metro Interactive. Han har tidigare varit chefredaktör för Metros samtliga utgåvor och var länge chefredaktör för Metro i Sverige.
– Jag är väldigt entusiastisk inför denna utmaning som Metro står inför. Jag tror att en stark internetnärvaro är viktig för Metros framtid, säger han i en kommentar.

Sakari kommer att lämna jobbet som chefredaktör för Metro International, men kommer att sitta på dubbla stolar till dess en ersättare är utsedd.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.